Zwemles

In ons waterrijke land is veilig kunnen zwemmen onontbeerlijk. Ervaren instructeurs leren uw kind in het Spurd-Leeghwaterbad de zwemvaardigheden volgens het Zwem-ABC, de methode van Nationaal Platform Zwembaden|Nationale Raad Zwemdiploma’s. Met het behalen van de diploma's A, B en C is uw kind zwemveilig!

Walvisje Drupsy van der Vin (korte animatiefilm) helpt bij zwemles in het Leeghwaterbad in Purmerend! 

Het zwemdiploma-A is de basis voor zwemveiligheid, wie alle zwemvaardigheden van het Zwem-ABC beheerst beweegt veilig en vrij in zwem- en buitenwater. 

GEMEENTELIJKE SUBSIDIE KOSTEN ZWEMLES: ABC-diploma 
DIPLOMA-A 
Een gemeentelijke regeling maakt voor kinderen vanaf vijf jaar uit gezinnen met een laag inkomen in Purmerend gratis zwemles mogelijk. Het gaat om gratis zwemles voor het A-DIPLOMA in het Leeghwaterbad, buiten schooltijd. Informatie over de voorwaarden van de regeling en een aanmeldingsformulier staan op de website van de gemeente.

DIPLOMA-B/C 
Voor kinderen van inwoners van Purmerend met een laag inkomen is er een gemeentelijke financiële vergoeding voor de kosten van zwemles voor het B-DIPLOMA en voor het C-DIPLOMA.

VORDERINGEN ZWEMLES VOLGEN: IZM
De vorderingen in zwemvaardigheid van uw kind kunt u volgen via de Internet Zwemscore Module (IZM) op de website van Spurd. Via TV-schermen in de hal van het zwembad kunt u de zwemles van uw kind live volgen. Met de IZM kunt u overigens ook zwemlessen van uw kind afmelden en inhalen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
OPVOEDEN EN OPGROEIEN

In het zwembad komen veel kinderen en hun ouders. Veel van deze ouders brengen lezend hun tijd door bij het wachten tijdens de zwemles. In samenwerking met Spurd en het Centrum voor Jeugd en Gezin in Purmerend is gekeken hoe deze tijd voor ouders plezieriger gemaakt kan worden en het gesprek over opvoeden en opgroeien is te stimuleren. Er zijn daarom mooie folders te lezen met handige informatie en tips over onder meer positief opvoeden, omgaan met peuters, slaapproblemen, zindelijkheid, maar bijvoorbeeld ook over pesten en weerbaarheid en omgaan met pubers. 
Tevens is het mogelijk voor ouders om een kijkje te nemen op de digitale informatiezuil. Hier kunnen ouders verschillende sites bezoeken, zoals de sites van Positief opvoeden en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ouders kunnen hier nog veel meer informatie en advies vinden over opvoeden, zich aanmelden voor cursussen en/of online advies vragen. 
De site van Spurd en de Internet Zwemscore Module (IZM) (om de vorderingen in zwemvaardigheid van uw kind te volgen) zijn hier ook beschikbaar.

Voor meer informatie kijk op www.cjgpurmerend.nl.